Конференцію «Україна – космічна держава»

11 квітня 2016 року  в залі Вченої ради НАУ  Навчально-науковий Аерокосмічний  інститут провів конференцію «Україна –  космічна держава», яка присвячена Всесвітньому дню авіації і космонавтики.
Конференцію відкрив і вів директор НН АКІ В.Шмаров, присутніми були студентство , викладачі, а також поважні гості серед яких  Л.Каденюк – перший космонавт України, Е. Кузнєцов – радник Державного космічного агентства України, І.Олійник –  генерал-полковник, Я.Яцків – академік, радянський та український астроном і геодезист , М.Лихоліт – директор КП СПБ «Арсенал», О. Осадчий- директор  ДПВО «Київприлад», М.Митрахов – директор представництва КБ «Південне» в Києві, а також В.Васильєв директор ПАТ “Елміз”.
Були заслухані доповіді від студентства , а також від лідерів підприємств та заслужених вчених.
До і під час конференції учасники і гості мали змогу ознайомитись з широко представленою літературою на аерокосмічну тематику,подивитися фільм які присвячений 25-річчю Державного космічного агентства . Також була влаштована експозиція зразків обладнання ракетно-космічної техніки.
Після виступів відбулося обговорення. Були підбиті підсумки роботи конференції, визначені кращі доповіді та відбулася приємна процедура нагородження. Конференція підтвердила, що серед студентів не зменшується інтерес до вивчення космосу, а спілкування з такими видатними особистостями, якими були присутні в залі гості, дає натхнення для подальшої роботи.