СТУДЕНТИ АКІ ВІДВІДАЛИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ КНИЖКИ ІВАНА ДЗЮБИ «НЕ ОКРЕМО ВЗЯТЕ ЖИТТЯ»

20 березня, у залі Київського планетарію, студенти Аерокосмічного інституту відвідали презентацію нової книжки академіка НАН України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України Івана Дзюби «Не окремо взяте життя», виданої за програмою «Українська книга» державним спеціалізованим видавництвом «Либідь».

 Захід відбувся за підтримки Держкомтелерадіо України, благодійної організації Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна» та товариства «Знання».

 Це видання – найповніше зібрання спогадів і роздумів письменника, вченого й громадського діяча, нашого сучасника.

Іван Дзюба наголошує, що його спогади – не системний теоретичний трактат, а вільний плин пам’яті. Не підручник історії і не сповідь, тут немає хронологічно чіткого викладу подій, сумлінно виписаної автобіографії або обґрунтування політичних, ідейних, літературних та естетичних позицій. Утім за усією мозаїкою вражень, спостережень, замальовок, висловів, діалогів, розповідей – панорамна палітра часу і образ Івана Дзюби, одного з найавторитетніших представників українського інтелектуального відродження на межі тисячоліть.

Іван Михайлович обіцяв надіслати декілька своїх творів до бібліотеки НАУ. Студенти Аерокосмічного мали нагоду поспілкуватися з письменником, та отримали на згадку автограф автора у примірнику книги.

 http://1tv.com.ua/ru/news/2013/03/20/36600