Науково- практична конференція “Україна – космічна держава”

Gagarin-55

07 квітня 2016 року  в залі Вченої ради НАУ  Навчально-науковий Аерокосмічний  інститут провів конференцію «Україна –  космічна держава», яка присвячена 55-річчю першого польоту людини в космос, який здійснив Ю.Гагарін 12 квітня 1961 року.
Конференцію відкрив і вів директор НН АКІ В.Шмаров, присутніми були студентство , молоді вчені, а також поважні гості серед яких  Л.Каденюк – перший космонавт України, Е. Кузнєцов – радник Державного космічного агентства України, І.Олійник –  генерал-полковник, Я.Яцків – академік, радянський та український астроном і геодезист , М.Лихоліт – директор КП СПБ «Арсенал», О. Осадчий- директор  ДПВО «Київприлад» та М.Митрахов – директор представництва КБ «Південне» в Києві.
Слід відзначити таку особливість порядку денного: виступи маститих учених і лідерів підприємств чергувалися з виступами студентів НАУ, і за браком часу вдалось заслухати лише невелику частину з поданих на конференцію доповідей студентів.
До і під час конференції учасники і гості мали змогу ознайомитись з широко представленою літературою на аерокосмічну тематику, деякі представлені видання є унікальними в Україні. Також була влаштована експозиція зразків обладнання ракетно-космічної техніки.
Після виступів відбулося обговорення. Були підбиті підсумки роботи конференції, визначені кращі доповіді та відбулася приємна процедура нагородження. Конференція підтвердила, що серед студентів не зменшується інтерес до вивчення космосу, а спілкування з такими видатними особистостями, якими були присутні в залі гості, дає натхнення для подальшої роботи. Керівники підприємств відзначили високій рівень студентських робіт.

Список доповідей
Аерокосмічний портал України