Історію створення літака Ан-124 “Руслан” (продовження)

21 лютого на Кафедра конструкції літальних апаратів Навчально-науковий Аерокосмічний інститут НАУ за підтримки Анни Олегівни Антонової, відбулась третя зустріч в рамках циклу семінарів про історію створення літака Ан-124 “Руслан”.

Доповідачами цього разу були ветеран ДП “Антонов”, кандидат технічних наук Леоненко Анатолій Петрович та льотчик-випробувач, Герой Радянського Союзу, Заслужений льотчик-випробувач СРСР Юрій Володимирович Курлін.
Анатолій Петрович розповів аудиторії про перебіг процесу формування аеродинамічного обліку майбутнього літака-велетня, про проблеми як організаційного, так і технічного характеру, з якими довелось зіткнутися усьому колективу бюро і Олегу Костянтиновичу Антонову особисто. Основним лейтмотивом зустрічі була ідея, що наполегливість та відстоювання своїх ідей приносить бажаний результат, особливо, коли це йдеться про такий високотехнологічний виріб, як літак. Наприкінці виступу він сказав: «Я мав нагоду бачити одночасно і Ан-124 і його американського попередника С-5 Galaxy. Так от, наш Руслан красивіший!»
Юрій Володимирович Курлін ділився своїм льотним досвідом і вже з точки зору льотчика підтверджував слова А.П. Леоненка про правильність прийнятих рішень під час проектування Ан-124 і те, як вони виходили із скрутних ситуацій під час випробувань літака.
Крім того, доповідачі відповідали на хвилюючі аудиторію питання щодо теперішнього стану української авіації та її перспектив у майбутньому.