Напрямки підготовки кафедри КЛА

Основні дисципліни:
– основи авіації і космонавтики;
– конструкція та міцність ЛА;
– основи конструювання ЛА та ЕДУ;
– проектування літаків та вертольотів;
– функціональні системи ПС;
– сертифікація та методи визначення льотної придатності планера і ФС ПС;
– транспортні засоби.
Спеціальні курси:
– вивчення літака початкового навчання;
– конструкція авіаційної техніки;
– конструкція конкретного типу ПС.
– міцність і ресурс.
Матеріально-технічна база кафедри КЛА є прикладом концентрації авіаційної техніки, наочних посібників та технічних засобів навчання.
Для підготовки спеціалістів у галузі літако- і вертольотобудування на кафедрі є:
1. Учбовий ангар (типовий промисловий ангар для проведення ремонтних робіт та тяжких форм технічного обслуговування літаків із злітною масою від 2 до 100 тонн.
2. П’ять спеціалізованих учбових класів, які обладнані унікальними електрифікованими стендами-тренажерами і зразками препарованих агрегатів та вузлів повітряних суден. Мультимедійний клас літаків АН-140 та АН-148. Кабінет методичного та комп’ютерного забезпечення учбового процесу.

Спеціалізована кафедральна бібліотека, в якій студенти можуть знайти спеціалізовану технічну документацію за напрямками діяльності кафедри, учбово-методичні розробки викладачів кафедри, плакати та інше.
Кабінет дипломного і курсового проектування, обладнаний необхідною апаратурою для виготовлення креслень звичайним способом.
Комп’ютерний клас, який дозволяє виконувати всі завдання з використанням сучасних     засобів, таких як  AUTOCAD, MATHCAD, MATHEMATICA, MATLAB.